top of page

MERKÜR RETROSU'NDA BURÇLAR (13 MAYIS - 31 MAYIS)

Bir "MERKÜR RETRO" döneminin daha içinden geçiyoruz peki bu Merkür Retro'sunda burçları neler bekliyor? Bu sorunun cevabı için bu yazıyı kaleme alıyorum. Aşağıdan "Yükselen Burcunuza" göre bu Retro'nun sizi nasıl etkilediğini okuyabilirsiniz.

Keyifli Okumalar 🙏

 

YÜKSELEN KOÇ ;

Retro süreci sizi yakın çevre, kardeşler, akrabalar, seyahat, ve mali konular üzerinden etkiliyor. Bu dönemde yakın çevrenizle veya kardeşlerinizle daha sık vakit geçirebilir eski günleri yad edebilirsiniz. Eski günlere olan özlemin artacağı günler olabilir. Öte yandan geçmişte planladığınız fakat gerçekleştiremediğiniz bir seyahat gündeme gelebilir. Bu dönemde araç alım-satım konuları gündeminize gelecek olursa 6 Haziran sonrasına bırakmak daha mantıklı olacaktır. Gelirlerinizi etkileyen gelişmeler de olabilir borç verdiğiniz yada geçmişten hakedişiniz olan bir paranın elinize geçişi olabilir. İşinizle alakalı kararlar almak ve imzalık işler yapmak durumunda kalırsanız 6 Haziran sonrasına ötelemeniz yararınıza olacaktır.


YÜKSELEN BOĞA;

Retro süreci sizi mali konular, yetenekler, ikili ilişkiler üzerinde etkiliyor. Bu süreçte para kaynaklarınız-kazanımlarınızla ilgili yeni kararlar almamalı ve değişikliğe gitmemelisiniz. Geçmişte yarım bıraktığınız kazanç alanlarına geri dönüş yapmak isteyebilirsiniz. Elinize beklediğiniz bir paranın geçişi olabilir. Bu dönemde yetenek alanlarınıza geri dönüş yapmak ve yeniden üzerine düşmek iyicil olabilir. İkili ilişkiler yönünde bir takıp problemler yaşayabilir iletişim kurduğunuz insanlara karşı anlaşılamama hissine kapılabilirsiniz. Bu dönemde eski ilişkilerin geri dönüşleri de olabilir. Geçmişte tamamen bitirilmiş ilişkilerse temkinli davranabilirsiniz. Bu dönemde kendinizde köklü bir değişikliğe gitmek istiyorsanız 6 Haziran ve sonrasına bırakmak daha iyi olacaktır.


YÜKSELEN İKİZLER;

Retro hareketi burcunuzda başlıyor ve hayatınıza önemli etkiler sunuyor. İkili ilişkilerinize ve iç dünyanıza etkileriyle gündeme geliyor. Eski günleri yad etmek isteyebilir geçmişe özlem duyabilirsiniz. Bu dönemde eski arkadaşlarınız-dostlarınız ile karşılaşabilir yada haberler alabilirsiniz. Eski ilişkilerinizden geri dönüşler de alabilirsiniz fakat geçmişte tamamen bitirilmiş ilişkilerde "exten next olmaz" mantığıyla yaklaşmak daha iyi olabilir. Öte yandan ruh haliniz melankolik bir yapıda olabilir. Enerjinizi yükseltecek aktivitelere yönelmeli yakın çevrenizle vakit geçirmelisiniz. Eğer evliyseniz eşinizle olan ilişkinizi gözden geçirmek ve sağlamlaştırmak adına güzel günler olabilir. Bu dönemde bazı kişileri hayatınızdan çıkarmanız da olası görünüyor.


YÜKSELEN YENGEÇ;

Retro sizi iç dünyanız, sosyal çevreniz, hayalleriniz üzerinde etkiliyor. Bu dönemde rüyalarınız biraz karmaşık olabilir. Daha çok geçmiş günlere yönelik rüyalar görebilirsiniz. Öte yandan sosyal çevrenizle bir takım problemlere açık görünüyorsunuz anlaşılamama hissine sık kapılabilir kendinizi biraz izole etmek isteyebilirsiniz. Aslında bu süreç sosyal çevrenizle var olan sorunlarınızı çözmek adına güzel destekler sunuyor kabuğunuza çekilmek ve akışa bırakmak yerine sorun çözme odaklı olmak daha iyi olabilir. Umut ve hayallerinize yönelik geçmişte yarım kalan konuları tamamlamak adına adımlar atabilir yakın çevrenizden-ailenizden destek görebilirsiniz. Bu dönemde arkanızdan dönen durumlar da kulağınıza gelebilir. Bu vesileyle bazı kişileri çevrenizden uzaklaştırabilirsiniz.


YÜKSELEN ASLAN;

Retro süreci sizi sosyal çevre, arkadaşlıklar, umutlar ve hayaller, kariyer konuları üzerinde etkiliyor. Retro dönemi boyunca eski arkadaşlıklar-dostluklar yeniden canlanabilir uzun süredir görmediğiniz veya haber almadığınız kişilerle görüşebilirsiniz. Sosyal çevrenizle var olan sorunlarınızı çözmek adına adımlar da atabilirsiniz. Dargın olduğunuz kişiler varsa eğer ilişkileri şifalandırmak adına güzel bir süreç olabilir. Öte yandan kariyerinizi ilgilendiren konularda geçmişten hak edişler olabilir. İşlerinizle ilgili yarım kalmış bir sürecin tamamlanması söz konusu olabilir. Ailenizi etkileyen önemli kararlar almak durumunda da kalabilirsiniz.


YÜKSELEN BAŞAK;

Retro süreci sizi kariyer, eğitim-öğretim, seyahat ve ticari faaliyet konuları üzerinde etkiliyor. Retro döneminde kariyerinizle ilgili geçmiş hak edişler gündeme gelebilir. Geçmişte yarıda bıraktığınız işler varsa tekrar gündeme gelebilir. Başvuruda bulunup fakat sonuç alamadığınız iş konularında da geri dönüşler alabilirsiniz. Öte yandan bir eğitime başlama uzun süredir planlanan bir alana yönelme gibi durumlar da oluşabilir. Yeni bir seyahat planınız varsa sekteye uğrayabilir, aksaklıklar yaşanabilir son dakikaya kadar kontrolleri ihmal etmemekte fayda var. Geçmişten gelen bir anlaşmanın da sonuca bağlanması söz konusu olabilir.

YÜKSELEN TERAZİ;

Retro süreci sizi eğitim-öğretim, seyahatler, yurtdışı, harcamalar, eşinizin gelirleri üzerinde etkiliyor. Retro sürecinde yarım bıraktığınız bir eğitime-alana geri dönebilirsiniz. Önceden planlanan fakat ertelenen bir seyahat durumu gündeme gelebilir. Teknolojik cihazlarınızla alakalı sorunlar yaşayabilirsiniz. Yurtdışıyla ilgili uğraştığınız süreçleriniz varsa aksamalar yaşayabilirsiniz. Bu dönemde mali durumunuz konusunda da sıkıntılar yaşayabilirsiniz bu sebeple harcamaların da yeniden gözden geçirilmesi gerekebilir. Eğer evliyseniz bu Retro süreci eşinizin gelirini etkileyen, geçmişten gelen bir hakediş-destek enerjisi de sunabilir.


YÜKSELEN AKREP;

Retro süreci sizi dışarıdan gelen gelirler, miras-nafaka-tazminat konuları, eş gelirleri, eşinizle olan ilişkiniz üzerinde etkileriyle gündeme geliyor. Bu dönemde geçmişten süregelen mali bir davalık durum sonuçlanabilir (miras-nafaka-tazminat vb.) Eşinizin gelirleriyle alakalı eski bir hakediş gündeme gelebilir. Harcamaların arttığı ve mali kontrolün zorlaştığı bir süreç olabilir bu süreç içerisinde gelir-gider dengesini korumak için çabalamak daha iyi olacaktır. Eşinizle ilişkinizde var olan sorunlarınızı çözmek adına güzel bir süreç olabilir. İletişim dilinize dikkat etmeli yapıcı olmaya çalışmalısınız. Eğer bekarsanız Retro sürecinde eski ilişkilerin de gündeme gelmesi söz konusu olabilir.


YÜKSELEN YAY;

Retro süreci sizi ortaklıklar, evliliğiniz, çalışma hayatınız ve sağlık konularınız üzerinde etkiliyor. Bu süreçte ortaklı yaptığınız işler konusunda anlaşmazlıklar ve gerginlikler meydana gelebilir. Bazı sorunları görmezden gelmek isteyebilirsiniz. Fakat Retro süreci sorunları çözmek adına da optimal bir zaman sunabilir. Çözüm odaklı olmalı, işleri yoluna koymaya çalışmalısınız. Evliliğinizle alakalı eğer sorun yaşıyorsanız sorunları çözmenin de tam vakti olabilir. Geçmişten gelen halı altına süpürülen konular konuşulup şifalandırılabilir. Eğer bekarsanız geçmiş ilişkilerden geri dönüşler alabilirsiniz. Çalışma hayatınızla ilgili geçmişin konuları da gündeme gelebilir. İş bırakma ve iş değişikliği düşünceniz varsa Haziran ayına erteleyebilirsiniz. Geçmiş sağlık problemleri de kısa süreli gündem oluşturabilir.


YÜKSELEN OĞLAK;

Retro süreci sizi çalışma hayatınız, günlük rutinleriniz, sağlık konularınız ve aşk hayatınız üzerinde etkiliyor. Çalışma hayatınızla ilgili geçmiş konular gündeme gelebilir. İşe başlamak adına önceden başvurduğunuz fakat sonuç alamadığınız yerlerden geri dönüşler alabilirsiniz. Yeni iş süreçleri gündeme gelecek olursa Haziran ayına ertelemek daha doğru olabilir. Ayrıca bu süre zarfında günlük rutinlerinizde aksamalar yaşayabilir, enerjinizi verimli dağıtmakta sorun yaşayabilirsiniz. Geçmişten gelen bir sağlık problemi de gündeme gelebilir. Öte yandan aşk hayatınızı etkileyen önemli gelişmeler-geri dönüşler olabilir. Teknolojik cihazlarınıza dikkat etmelisiniz zira arızalanmalar yaşayabilirsiniz. (Yedeklerinizi almayı unutmamalısınız !)


YÜKSELEN KOVA;

Retro süreci sizi aşk hayatı, hobiler-spor, aile ilişkileri üzerinde etkiliyor. Bu dönemde eğer bekarsanız eski ilişkilerinizden dönüşler alabilirsiniz. Eğer bir ilişkiniz varsa güncel sorunları çözmek ve şifalandırmak adına adımlar atabilirsiniz. Bu dönemde oluşacak olan sorunlar size mesaj niteliği taşıyabilir, farkındalık oluşturabilir. Öte yandan geçmişte yarım bıraktığınız bir hobiye-spora yeniden başlayabilirsiniz. Aile içi ilişkilerde bir takım sorunlar yaşayabilir özgürleşmek isteyebilirsiniz fakat bu Retro'nun size öğüdü aile ilişkilerini sağlamlaştır, sorunları ortadan kaldır. Çözüm odaklı olmalı aile içi ilişkilerinizi sağlamlaştırmalısınız. Bu süreçte uzun süredir görüşmediğiniz akrabalar ile de bir araya gelebilirsiniz.


YÜKSELEN BALIK;

Retro süreci sizi aile ilişkileriniz, gayrimenkul konuları, yakın çevreniz ile ilgili konularda etkiliyor. Bu günlerde aileden kalan bir gayrimenkulün size gelişi yada satım konusu gündeme gelebilir. Ev içi tadilat tamirat gerektiren süreçler oluşturabilir. Ailenizle olan ilişkinizi sağlamlaştırmak adına güzel bir süreç olabilir sorunları-sıkıntıları çözmek eskisine göre daha kolay olacaktır. Öte yandan bu dönemde yakın çevrenizle daha sık görüşebilir eski günleri yad edebilirsiniz. Yakın çevrenizden dargın olduğunuz kişiler varsa buzlar eriyebilir. Küslükler sonlanabilir. Bu dönemde araç alım-satım gibi konulardan uzak durmalı, imzalık işlere girişmemelisiniz. Bu Retro sürecinde kardeşlerinizin hayatını etkileyen gündemler de oluşabilir.


804 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page