top of page

REKTİFİKASYON - DOĞUM SAATİ TESPİTİ NEDİR ?

Kelime Anlamı;

“Rektifikasyon” ingilizce kökenli bir kelimedir ve doğrulama anlamına gelen “Rektifiye” kelime kökünden türetilmiştir. Doğrulama-düzeltme anlamını taşımaktadır.


Rektifikasyon Çalışması;


Doğum haritanız, tıpkı parmak iziniz gibi yeryüzünde sadece size özeldir. Fakat doğum haritanızın parmak iziniz kadar size özel olabilmesi için, doğru doğum saatiyle hesaplanmış olması gerekir. Haritanıza bakan Astrolog’un vereceği bilgilerin size özel olabilmesi ve yönelteceğiniz sorulara doğru ve güvenilir yanıtlar alabilmeniz için gerçek doğum saatinize göre çıkarılmış doğum haritanız kullanılmalıdır.


Rektifikasyon, doğum saatinizi doğrulamak ve kesinleştirmek için uygulanan bir düzeltme işlemidir. Rektifikasyon işlemi hayatınızla ilgili sizden istenen önemli olaylar ve tarihleri ile yapılır. Astrologa vereceğiniz bilgiler ne kadar sağlıklı ve ayrıntılı olursa, rektifikasyon işlemi ile doğum saatinize en doğru şekilde ulaşmak o kadar mümkün olacaktır.


Rektifikasyon sonucunun kesinliği, sizin hayatınızla ilgili Astrologa belirteceğiniz olayların özellikle hangi ay, yıl ve mümkünse günde gerçekleştiği bilgisiyle yakından ilişkilidir. Net bilgiler kullanılarak gerçekleştirilen bir rektifikasyon işlemi, doğum saatinin mümkün olduğunca doğru saptanmasını sağlar.

Çalışma Prensibi;


Rektifikasyon işleminde, doğum haritanız zamanda yolculuk yapar gibi geçmişe doğru işletilir. Geçmişte yaşadığınız önemli olayların gerçekleştiği zamanlara bakılarak çıkarılan haritalar, sizin doğum haritanız ile karşılaştırılır. Söz konusu olayın doğru zamanlamayla gerçekleşmesi için sizin hangi saatte doğmuş olmanız gerektiği incelenir. Bu şekilde daraltma yöntemiyle doğum saatinize ulaşılmış olur.


Kısaca Tanımlayacak Olursak;

“Rektifikasyon” işlemi doğum anını astrolojik yöntemlere dayanarak düzenleme-kesinleştirme ve bulma çalışmasıdır.


Bu Teknik için Hangi Bilgiler Gerekli ?

Doğum saatinizin doğru hesaplanması için doğum tarihi, doğum yeri ve doğum saati aralığı (en fazla 4 saatlik bir aralık olacak şekilde) gereklidir. Aynı zamanda hayatınızla ilgili dönüm noktası niteliğindeki olayların tarihleri bu çalışmanın alt yapısını oluşturur

.

Sizden istenen tarihler için örnekleri başlıklar altında toplayacak olursak;

  • Evlilikler, boşanmalar, doğumlar.

  • Ölümler (aile bireyleri, yakınlar), kazalar, hastalıklar, ameliyatlar.

  • İşe giriş, çalışma hayatına ilk başlangıç, iş kurma, işten ayrılma.

  • Terfi, yükseliş, iş hayatında önemli büyük bir olay tarihi.

  • Eğitime başlama, mezun olma.

  • Taşınmalar, seyahatler, ülke içi-dışı yer değişiklikleri, göç etme, ilk defa yurt dışına çıkma.

  • Gayrimenkul alım-satım

  • Çalışma alanınız ve işinizle ilgili detaylar.

  • Ve varsa ek bilgi ve tarihler.


Buradaki örnek başlıklar dahilinde verilen olay tarihleri ile “Rektifikasyon” tekniği kullanılarak doğru doğum saatinize ulaşmak mümkündür.


Rektifikasyon ne kadar doğru?


Doğru bir teknikle yapılan rektifikasyon işlemi doğum saatinize en fazla -+10 dakikalık bir sapmayla ulaşmayı hedefler. Rektifikasyon işlemi ile bulunan saat bilgisini güvenilir bir şekilde alacağınız tüm Astrolojik danışmanlıklarda kullanabilirsiniz.


Eğer sizinde doğum saatiniz net değilse ve öğrenmek istiyorsanız “Rektifikasyon” işlemi için aşağıdaki buton üzerinden randevu alabilirsiniz.

 

Sevgiyle Kalın

🤍

@astrologkemal - @hylegakademi

20 görüntüleme
bottom of page